B&B de Smedery | Nijmegen

FIETSEN & WANDELEN

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen en omstreken.

Ook de mooiste plekjes van Nijmegen en omstreken ontdekken?

FIETSEN, WANDELEN & STRUINEN

Bezongen door Boudewijn de Groot, het Land van Maas & Waal over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren al fietsend zie je zoveel moois. En dat geldt ook voor in het Rijk van Nijmegen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland om een schitterende omgeving te bekijken. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, welke je verbeelding prikkelen. Fietsen omgeving Nijmegen biedt niet alleen mooie routes, maar ook kunstobjecten die gezien mogen worden. En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen! Met je groep vanuit appartementen accommodatie of ons huis wandelen in de omgeving Nijmegen en een gedeelte van de Vierdaagse-route volgen is dus gewoon mogelijk! Wandelen omgeving Nijmegen! Nijmegen per fiets of wandelend verkennen is niet alleen leuk, maar ook ontdek je Nijmegen waar je met de auto niet kunt komen. Oftewel, gezellig kletsen onderweg en Nijmegen verkennen op een sportieve manier is veel leuker. Bij ons in de B & B appartementen, ook geschikt voor groepen, liggen er diverse boeken en gidsen klaar waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan: • Stadsgids van Nijmegen • Diverse boeken met wandelen omgeving Nijmegen tips • Diverse boeken met fietsen omgeving Nijmegen tips • Het boek “111 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben” Wanneer je als groep een overnachting bij ons hebt geboekt, bieden wij de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van onze fietsen die klaar staan. Fietsen omgeving Nijmegen met een van onze fietsen wordt dan ook aangeraden. Nijmegen en omgeving beschikt over een tal van prachtige bezienswaardigheden, zoals: • Boterwaag • Ooypolder • Kronenburgerpark • Valkhof • Holland Casino • Hunnerpark • Muzieum • Stadswaard (lekker struinen) • Museum Het Valkhof

ONZE APPARTEMENTEN

Maak de keuze uit een van onze appartementen

Ooijpolder

1-2 Gasten

Vanaf €95,-/nacht
Bekijk Appartement

Waalzicht

4 Gasten (+2 extra) , 2 x 2 Persoon bed (+1 Slaapbank)

Vanaf €200,-/nacht
Bekijk Appartement
Appartement Smedery | Complete woning

Smedery

6 Gasten (+2 extra) , 3 x 2 Persoon bed (+1 Slaapbank)

Vanaf €300-/nacht
Bekijk Appartement

Nimma

2 tot 6 personen

Vanaf €200,-/nacht
Bekijk Appartement

WIJNROUTE GROESBEEK

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk of de Eifel wanneer ze langs druivenranken willen wandelen of fietsen. Door de heuvels en bijzondere grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Fietsen omgeving Nijmegen en de wijnroute in Groesbeek meenemen in deze route zorgt voor een prachtige omgeving. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In totaal zijn er zes enthousiaste wijnboeren het avontuur aangegaan en hebben een mooi areaal aan wijnstokken neergezet. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt de Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen. Wanneer je kosteloos van onze fietsen gebruik wilt maken, ook als je met je groep in een ander hotel overnacht, en dus niet in onze nostalgische B & B overnacht, dan is dat mogelijk. De fietsen moeten dan niet in gebruik zijn door onze gasten. Neem gerust contact opnemen met ons en wij informeren je graag hierover.

FIETSEND HET LAND VAN MAAS & WAAL VERKENNEN?

Vergeet natuurlijk niet om het land van Maas & Waal te hebben gezien! Wanneer je dit ziet, dan weet je niet wat je ziet! Wijngaarden in overvloed, pittoreske dorpjes, voortreffelijke restaurants en niet te vergeten de geweldige ijssalon waar je de ultieme smaak van het ijs kan proeven! Ieder dorp beschikt over een schitterende kerk en oude woningen die de oudheid bezitten en dit ook in ere houden. Tijdens deze prachtige fietsroute kom je door verschillende landschappen. Vanaf Weurt tot vlakbij Bergharen fiets je door een open komkleilandschap. Dit gebied is voornamelijk in gebruik als grasland. Tussen Winssen en Weurt ligt rechts van de Waalbandijk een oeverwallandschap. Vanaf de dijk heb je een fraai uitzicht over de Waal en het uiterwaardenlandschap. De schilderachtige waterplassen (kolken of waaien) ontstonden door dijkdoorbraken, waarbij de kolkende watermassa een diep gat sloeg. Deze route gaat langs verschillende dijkmagazijnen die vroeger werden gebruikt voor de opslag van goederen die nodig waren voor het beschermen van het achterliggende gebied. Ook kom je langs verschillende kunstwerken waarvan de meesten gemaakt zijn door kunstenaars uit dit gebied. Ben je op als vrienden groep zoek naar meerdere mogelijkheden om te wandelen in de omgeving van Nijmegen of als vrienden reünie te fietsen in de omgeving Nijmegen te ervaren? Hieronder vind je meerdere routes die je kunt volgen om Nijmegen op een andere manier te verkennen.

ONTDEK JE PLEKJE

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en biedt onwijs veel schoons met zich mee. Niet alleen de binnenstad, maar ook de natuur mag gezien worden. Zo beschikken wij over een boek dat heet “111 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben”. In dit boek worden er, zoals de titel doet vermoeden, maar liefst 111 plekjes vertoond die gerust gezien mag worden. Ook het boek “wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen” is een waar plezier om te lezen. In dit boek wordt er uitgebreid verteld waarom een wandeling maken buiten de binnenstad om ook zeer aan te raden is. Wens je een van deze boeken gratis te lezen om de mooiste plekjes te zien? Dan kan dit in het weekend afgehaald worden op nummer 5 en doordeweeks op nummer 13. Uiteraard kun je ons ook telefonisch bereiken op: 024-820 07 35 of 06-53 920 033.

Appartementen B&B De Smedery: ook voor groepen op zoek naar een accommodatie of geheel huis

B&B De Smedery: 0248200735 of 0653920033 of bekijk onze kamers die je kunt boeken!

Je bent van harte welkom en loop samen als groep naar de Waalkade of het centrum om te genieten van de stad, shoppen, lekker wandelen of struinen, fietsen, mountainbiken of gewoon een terrasje pakken. Nijmegen heeft tenslotte de hoogste terras dichtheid van Nederland.

Je bent van harte welkom, Soyez la Bienvenu, herzlich willkommen, bienvenido, welcome.

Salut,

Wim & Rianne.