B&B de Smedery | Nijmegen

De beste DESEM bakker van Nijmegen is begonnen: Brodijnen

Even brood halen bij de desem bakker Erik Rodijnen van Brodijnen in de Lange Hezelstraat. Dat kan gelukkig weer, want Erik heeft de zaak van bakker Arend overgenomen.
Als zoon van een bakker heb ik mijn jeugd in onze bakkerij van de Ven – Cuijk (inmiddels gesloten) gewerkt dus ken ik het klappen van de zweep. Ik kon het niet laten even binnen te wippen en een praatje te maken met Pa en Erik. Erik heeft het slim aangepakt:

1. het broodrek aan de achterwand van de zaak is weg. Deze hangt nu aan de linker achterwand; dit geeft meer ruimte.

2. de toonbank staat nu aan de linkerkant, waardoor je rechtdoor de bakkerij in loopt; Daar voel je jezelf heel erg welkom en kun je genieten van het bakkersvak; dit geeft een warm gevoel.

3. Erik bakt de hele dag door en produceert steeds lekker handgemaakt vers desem brood; De geur vertelt dat je in een bakkerij bent waar gewerkt wordt.

4. Pa en Ma helpen mee in de zaak en dat geeft een fijn familiegevoel.

 

 

De witte desem baguette is heerlijk met Ham en Zwitserse grote gatenkaas – Emmentaller (van de maandag markt in Nijmegen); en dan heb je het gevoel dat je jezelf in een dorp in Frankrijk waant waar de bij de lokale bakker en de dorpswinkel je lunch gehaald hebt; In Nijmegen aan de Hezelstraat kan dat natuurlijk ook!

 

 

Ik kan als fijnproever van brood maar 1 conclusie trekken. Brodijnen aan de lange Hezelstraat te Nijmegen is een ware aanwinst voor onze stad; Wij genieten iedere dag van de verse desem in allerlei vormen, geuren en maten. Van vloerbrood volkoren desem tot lekker gebakken krentenbollen. En voor de vegetarische liefhebber zijn er ook vegan worstenbroodjes, al maak je mij daar als echte liefhebber van een zelf gemaakt Brabants worstenbroodje (naar het familie van de Ven recept) niet blij mee.

Erik, ga zo door.

Salut, Wim.

Lange Hezelstraat 31, 6511 CB Nijmegen