B&B de Smedery | Nijmegen

De herbergier van B&B De Smedery spreekt 5 talen

Wat is een polyglot?

Allereerst is het misschien belangrijk om te weten wat een polyglot is. Een polyglot is iemand die veel talen vloeiend kan spreken. Geen Google translate of gecertificeerd vertaalbureau meer nodig voor deze personen dus. Polyglotten kenmerken zich door een grote taalvaardigheid, maar vaak ook door het talent om gemakkelijk nieuwe talen aan te leren. Minder dan 1% van de wereldbevolking mag zich polyglot noemen.

Maar wanneer ben je dan precies een polyglot? De meesten noemen zich een polyglot wanneer ze zes of meer talen beheersen. Wanneer beheers je echt een taal? Daarover verschillen de meningen. Sommigen vinden dat je een taal beheerst wanneer je een cafégesprek goed kan volgen en gaande kunt houden, anderen vinden dat je near-native speaker moet zijn in veel talen om jezelf polyglot te mogen noemen. Gemiddeld genomen gaat het erom dat je vloeiend kan spreken en dat anderen je moeiteloos kunnen begrijpen. Lees meer: Hoe word je een polyglot?

Je bent van harte welkom voor een overnachting, wandelen, fietsen, stappen, terras, filmpje of museum (valkhof) pakken in B & B de de Smedery.com. De Herbergier staat je te woord in jouw taal: De waard van B & B de Smedery spreekt 5 talen, Brabants (Cuijks) en een beetje Chinees!

Salut,