B&B de Smedery | Nijmegen

Doornroosje Maxwell Farrington & Le Superhomard en Paul Weller

Een bezoek aan Doornroosje blijft de moeite waard, zeker met Maxwell Farrington & Le Superhomard en Paul Weller.

 

Plotseling krijgen we onverwachte gasten uit Frankrijk. Ze komen aan met een grote bus. Met 6 personen stappen ze uit. Ik vraag in goed Frans (Frans is mijn 2e moedertaal, al valt er nog wel iets te schaven) wat ze gaan uitvreten in Nijmegen. Antwoord: we treden morgen op in Doornroosje. Oh, dat is een verrassing. Wie zijn jullie dan, ” si je peux demander “?

Wij zijn Maxwell Farrington & Le Superhomard en staan in het voorprogramma van Paul Weller:

Une lumière s’allume pour moi ! (Er gaat een lichtje bij mij op!)

Ze halen de sleutels van de appartementen annex huis uit de sleutelkluisjes en verdelen binnen in het huis de slaapplaatsen.

We maken graag gebruik van de fietsen, en de BBQ? C’est possible? Dat is allemaal mogelijk en “gratuit” vertel ik in mijn beste Frans.  En jullie kleren wassen, doen we er ook gratis bij, zeker als jullie al langer op tournee zijn (Quel service!).

Of ze een kaartje voor me kunnen regelen. Dat is geen enkel probleem.

De volgende dat vertrekt Maxwell Farrington (le patron) op de fiets naar de supermarkt en voor vertrek vraag ik hem hoe het met de kaartjes zit. Tik hier je namen maar in en dan regel ik de rest. Richting de avond begeef ik met met Jos richting de kassa van Doornroosje om me aan te melden onder de namen Wim van B & B Appartementen de Smedery en Jos, onze websitebouwer en zowaar verschijnen er gast-tickets door de sleuf van de kassa. “parfait s’il y a quelque chose dans ce monde qui fonctionne”.

 

 

Hun optreden was fantastisch en zeer de moeite.  Ik hou wel van muziek die anders is dan gebruikelijk, en dat is de muziek van Maxwell Farrington & Le Superhomard, zeker!

 

De volgende avond bij de BBQ op de binnenplaats van onze B&B heb ik ze natuurlijk een biertje geschonken van de eigen tap: Crab, lichte IPA van Scheldebrouwerij met een beetje citrus en een wat extra hop, voor een mooie smaakbeleving. Of ik nog een “Grammophone ” van ze mag kopen. Die toveren ze stante pede uit de bus, en mag ik natuurlijk niet betalen. Ik heb ’s avonds in mijn eigen mancave genoten van de mooie rustige muziek met een schitterende stem van de Leadzanger.

Een bezoek aan Doornroosje blijft de moeite waard, zeker met Maxwell Farrington & Le Superhomard. Aan het einde van hun optreden in Doornroosje maakte de groep deze selfie:

Maxwell Farrington & Le SuperHomard is heden ochtend, na zijn woorden: “een exceptioneel huiselijk verblijf ” om 11:39 uur vertrokken naar Paradiso om te vervolgen naar Berlijn……………..

 

Paul Weller Europe Tour – day 9: Nijmegen (NL) – Doornroosje – Sold out show again – after a nice day off we played in this trendy venue full packed with Paul’s fans – there was so many people that it was almost impossible to step into the venue during the gigs.

Next : Amsterdam, en dan natuurlijk in Paradiso………….

 

Maxwell Farrington & Le SuperHomard:  Facebook | Instagram | Twitter | YouTube